vinil

Vinil je najbolj popularen material za talne obloge

Vinil je najbolj popularnim material za talne obloge, saj je v primerjavi s parketom tudi veliko cenejši. Vinil je bila v časih umetna masa, tako rekoč plastika, danes pa se je se spremenilo in je tudi vinil narejen iz recikliranih materialov in surovin. Zaradi tega vinil ne obremenjuje več okolja tako zelo kot ga je poprej. 

Vinil je izjemno popularen v današnjih časih. Dobite ga lahko v različnih oblikah, dimenzijah, debelinah in je zaradi tega izjemo primeren za vsak prostor v vaši hiši ali stanovanju. V kolikor kupujete talno oblogo in si želite preverit vse podrobnosti vinila, pa se posvetujete s strokovnjakom, ki vam bo zagotovo z največjim veseljem svetoval in vam ponudil najboljšo talno obloga za vas. 

Oljen parket je ena izmed vrst parketa

Oljen parket ima izjemno veliko ceno, zaradi tega je tudi ena izmed dražjih vrst parketa. Seveda je verjetno tudi najboljši in ima najdaljšo življenjsko dobo. V kolikor ga vzdržujete pravilno, potem vam oljeni parket lahko preživi tudi nekaj generacij, saj ima izjemno življenjsko dobo. Pri vzdrževanju pa je pomembno, da ga redno oljite z oljem za parkete, torej vsaj enkrat letno. 

Seveda obstaja tudi več vrst lesa iz katerega naredijo oljen parket, zato obstaja več vrst oljenega parketa. V kolikor se boste odločili za oljen paket, morat vedeti, da bo olje za parket postala vaša obvezna oprema. 

Torej, ko se odločate za nakup parketa, morate vedeti, da je parket izjemno drag, sploh kolikor se odločite za oljeni parket. V tem primeru boste zapravili nekaj več denarja. V primeru, da iščete nekaj cenejšega pa se lahko odločite za vinil. Seveda je odločitev vaša, zaradi tega pa se je pametno posvetovati s strokovnjaki na področju talnih oblog, ki vam bodo z veseljem svetovali. Predenj kupite eno izmed talnih oblog, morat vedeti, da bodo po njej hodile tudi prihodnje generacije.