BCS kosilnica

Brezkompromisna košnja

Pri košnji se soočamo z različnimi izzivi. Včasih je problem preprosto v tem, da imamo opravka z neugodno oblikovano površino in številnimi nedostopnimi kotički, drugič pa je težava obratna, torej ta, da je površina prevelika. Lahko se spopadamo s podrastjo in grmičevjem, na zaraščenih površinah pa so pogosto tudi kamni in drugi vsiljivci. Poseben izziv predstavljajo še veliki nakloni in razgibani tereni. Košnja v takšnih primerih ne bo enostavna, lahko pa najdemo pravo rešitev, če se posvetimo izbiri kakovostne opreme.

BCS kosilnica

Če se spopadamo z večjimi izzivi pri košnji na neugodnem terenu, bo zelo verjetno pravo rešitev predstavljala BCS kosilnica. To je naprava, ki se zelo dobro znajde na vsakem terenu, predvsem pa na zaraščenih površinah, ki jih je treba brezkompromisno očistiti. Zanesljivo pokosi tudi višjo travo, ne zmeni pa se niti za podrast in druge morebitne vsiljivce. BCS kosilnica je znana po svoji robustnosti, tako da bo gotovo kos tudi zahtevnim opravilom na kmetiji ali v drugem posebej zahtevnem okolju. Ob vsem tem pa takšna kosilnica ponuja tudi zadostno udobje in praktično uporabnost, da jo lahko izkoristimo za košnjo večjih površin.

Vrtni traktorji

Medtem ko je BCS kosilnica primerna za košnjo na razgibanih terenih z raznimi izzivi, so vrtni traktorji idealni na urejenih površinah, pri katerih glavno oviro predstavljajo velike dimenzije. To velja za razna športna igrišča in javne površine ter druge zelenice, ki morajo biti vedno brezhibno pokošene. Na takšnih površinah se vrtni traktorji zelo dobro izkažejo, prav tako pogosto uporabljamo druge sedežne in rider kosilnice. Vrtni traktorji imajo to prednost, da so zelo zmogljivi in vsestranski, uporabljamo jih lahko za raznovrstna opravila na prostem, ne le za košnjo trave. Pri košnji se dobro izkažejo še z nekaterimi dodatnimi funkcionalnostmi, recimo z možnostjo sprotnega gnojenja, z različnimi opcijami za obdelavo odpadne trave in podobnimi prednostmi.