Vozniški izpit kategorije vam da odgovor na marsikatero vprašanje

Vozniški izpit kategorije vam da odgovor na marsikatero vprašanje

Vozniški izpit kategorije katerega se razlikujejo glede na spol in kategorijo motornih vozil, je želja vsakega posameznika. Običajno se želja po prvem motorju pojavi že v obdobju mladostništva, kmalu zatem pa seveda sledi tudi želja po vozniškem izpitu za avtomobil. Tisti, najbolj zagrizeni oziroma tisti, pri katerih so zahteve delovnega mesta takšne, pa se odločijo tudi za vozniški izpit iz kategorije tovornih vozil. 

Če ste si nekoliko pobliže ogledali oznake posameznih kategorij vozniških dovoljenj, potem ste do sedaj že ugotovili, da vas čaka prava abeceda. Ker pa mnogi še danes natančno ne vemo, kaj lahko s svojim vozniškim izpitom vozimo, naj vam povemo, da lahko to vedno preverite na spletu. Vozniški izpit kategorije A, B, C, D, F in G se poleg vrste motornih vozil med seboj bistveno razlikuje tudi glede na dovoljeno starost opravljanja in obdobje veljavnosti vozniškega izpita, zato se je o tem pametno pozanimati.

Center varne vožnje bistveno pripomore k zmanjšanju prometnih nesreč

Na področju varnosti v prometu se v Sloveniji vlaga ogromno truda in finančnih sredstev, zato ni nič presenetljivega, da je postopek pridobitve vozniškega dovoljenja danes povsem drugačen kot pa je bil pred leti. Bistveno pa se je spremenila tudi miselnost voznikov, ki se vse pogosteje dodatno izobražujejo in udeležujejo programov dodatnega usposabljanja, ki jih organizira center varne vožnje, s čimer je število prometnih nesreč in smrtnih žrtev lahko bistveno manjše.

V centru varne vožnje se vozniki naučijo, kako obvladati vozilo v ekstremnih razmerah in določenih kritičnih situacijah, s tem pa se bistveno poveča varnost v prometu. Center varne vožnje nudi ogromno različnih programov usposabljanja, saj je potrebno vedeti, da je vožnja z avtomobilom, tovornjakom ali pa motorjem nekaj povsem drugačnega. Na drugi strani pa nam nudi tudi usposabljanje po napotilu, če smo voznik začetnik, v primeru ponoven pridobitve izpita ali pa izbrisa kazenskih točk.