laserski razrez pločevine

Laserski razrez pločevine odlikujejo številne prednosti

Če dobro pomislimo na vse prednosti, ki jih ima laserski razrez pločevine, potem ni nič presenetljivega, da je to eden najpogosteje uporabljenih postopkov v kovinsko predelovalni industriji. Brez njega si razreza pločevine danes težko predstavljamo, saj bistveno pripomore k temu, da je hitrost proizvodnje višja, s tem pa se poveča tudi produktivnost, kar je zagotovo cilj vsakega podjetja. Zaradi svoje nizke porabe energije laserski razrez pločevine ogromno prispeva k nižjim proizvodnim stroškom.

K večji učinkovitosti laserskega razreza pločevine bistveno pripomore dejstvo, da so vsi laserji računalniško vodeni s pomočjo ustrezne programske opreme. Na podlagi računalniških izrisov izdelkov in njihovih dimenzij, laserji opravijo svoje delo z izjemno visoko natančnostjo, pri čemer je možnost napak minimalna. To pa še zdaleč ni vse. Laserji za laserski razrez pločevine v sebi združujejo več nalog hkrati, zato je celoten postopek bistveno hitrejši, zaradi majhnih količin odpadnega materiala pa okolju bolj prijazen.

Elektro omare nudijo zaščito pred zunanjimi vplivi

Elektro omare so sestavni del vsakega objekta, saj v njih poteka razvod električne energije, zato je pomembno izbrati pravo omaro za določen namen uporabe. Tovrstne omare so lahko zunaj ali pa v notranjosti objekta, zato so temu primerno izdelane iz prašno barvane pločevine, inox pločevine ali pa pocinkane pločevine. Pri tem je pomembno predvsem to, da elektro omare nudijo učinkovito zaščito pred zunanjimi vplivi.

Izbira elektro omare je odvisne predvsem od tega, kam jo boste namestili in od tega, koliko varovalk, stikal in drugih elementov bo v njej. Večje elektro omare so prostostoječe in so najpogosteje postavljene nekje zunaj objekta, manjše elektro omarice pa se vgradijo na steno, ali nadometno ali podometno. Pri vsem tem je pomembno izbrati ponudnika, ki izdeluje elektro omare po vaših zahtevah in željenih dimenzijah, hkrati pa upošteva vse varnostne predpise, standarde zaščite in so tudi opremljene s CE certifikatom.