Zehnder

Zehnder rekuperatorji omogočajo konstanten pretok zraka

Prezračevanje z rekuperacijo je danes v sodobni gradnji skoraj že obvezno, zato ni nič nenavadnega, da gre za najbolj razširjen način prezračevanja pri nas. Gre za tako imenovano prezračevanje z izmenjavo toplote, kar pa pomeni, da je obvezen del takšnega prezračevalnega sistema rekuperator zraka. Ta poskrbi, da se porabljen in svež zrak zamenjata, hkrati pa se na izmenjevalniku toplote prenese tudi toplota odvodnega zraka na dovodni zrak. za najsodobnejše rekuperatorje zraka trenutno veljajo rekuperatorji Zehnder.

Prezračevalne naprave omenjene blagovne znamke vas bodo s svojim delovanjem navdušile. Rekuperatorji Zehnder s svojo najsodobnejšo tehnologijo omogočajo konstanten pretok zraka, hkrati pa so zelo enostavni za upravljanje. Razveseljiv je tudi podatek, da so energijsko varčni, kar se bo hitro poznalo na vašem računu za električno energijo. Če iščete učinkovit prezračevalni sistem, potem je najbolje, da poiščete pooblaščenega ponudnika rekuperatorjev Zehnder, ki vam bodo zagotovo dolgo in nemoteno delovali.

Prezračevanje bo poskrbelo za ugodne bivalne pogoje

Kakovost zraka v naši bivalnih prostorih je nekaj, na kar pomislimo zelo redko. Morda nas še najbolj moti pri pripravi hrane, kar pa je še najmanjši problem. Dejstvo je, da je za dobro počutje in naše splošno zdravje svež in čist zrak lahko ključnega pomena. Zato je potrebno poskrbeti za redno prezračevanje, ki poskrbi za ugodne bivalne pogoje. Naši predniki so se tega lotevali z odpiranjem in zapiranjem oken, danes pa so nam na voljo tudi druge možnosti.

Za kakšno prezračevanje se bomo odločili, je odvisno od mnogih dejavnikov. Če gre za novogradnjo, so trenutno najbolj razširjeni prezračevalni sistemi z rekuperacijo oziroma vračanjem toplote. Pri že obstoječih stavbah je izvedba nekoliko omejena, saj si običajno ne želimo večjih gradbenih posegov, zato je ena od rešitev higrosenzibilno prezračevanje. V tem primeru pride do izmenjave zraka s pomočjo higrosenzibilnih rozet in ventilatorja v kopalnici ali kuhinjske nape.