Tampotisk

Brezhibni motivi na promocijskih tiskovinah

Promocijske tiskovine imajo zelo pomembno nalogo, zato moramo biti pri izdelavi teh zelo pozorni tudi na detajle. To pomeni, da se splača v tisk investirati, predvsem pa moramo izbrati profesionalno tiskarno, kjer bo delo opravljeno brezhibno. Da bi bili v končni fazi kar najbolj zadovoljni, moramo izbrati pravo tehniko tiska glede na to, kakšen motiv imamo v mislih in na kakšen material ga želimo natisniti, svoje pa doda še predvidena naklada. Izkušen izvajalec bo seveda znal svetovati in pripraviti optimalno rešitev.

Tampotisk

Za mnoge promocijske izdelke se uporablja tampotisk, ki je zelo vsestranska rešitev za tiskanje na različne materiale. Uporablja se predvsem za tiskanje na manjše predmete, kar je za promocijske izdelke kot nalašč. Na ta način lahko tiskamo na pisala in vžigalnike, posebej priljubljeni so v zadnjem času tudi USB ključi. Vedno, ko imamo opravka s kakšnimi drobnimi predmeti, pride tampotisk v poštev kot ena izmed najboljših rešitev. Omogoča tiskanje majhnih motivov z vsemi potrebnimi detajli, tako da bo motiv povsem razločen in dobro viden – tudi na nepravilno oblikovanih površinah in različnih materialih. Gre za dobro izbiro za brezhibno tiskanje na promocijske izdelke.

Tiskanje promocijskih tiskovin

Za tiskanje na papir se uporabljajo druge tehnike, še posebej za večje formate in naklade, kot so recimo letaki. Tudi pri tem moramo seveda paziti na kakovost, saj imajo tudi letaki pomembno nalogo, poleg tega si bodo tiskovine interesenti gotovo pobližje ogledali. V poštev torej spet pridejo detajli, ki morajo biti povsem dovršeni. Za kakovosten tisk se običajno uporablja digitalni tisk ali sitotisk, odvisno od naklad in zahtevnosti motivov. Ker se letaki in plakati običajno izdelujejo v večjih nakladah, se za ključno prednost izkaže ugodna cena, ki je značilna za sitotisk, možno pa je, da pridejo v poštev tudi druge opcije. Spet se izkaže, da je najboljša rešitev profesionalna tiskarna, ki lahko svetuje.