Visokotemperaturna toplotna črpalka

Visokotemperaturna toplotna črpalka je zasnovana za radiatorski način ogrevanja

Različni modeli in blagovne znamke toplotnih črpalk mnoge kupce spravljajo v obup, ko se je potrebno odločiti za najbolj primeren način ogrevanja s toplotnimi črpalkami. Zanje je značilno, da izkoriščajo toploto iz okolja in tako ločimo toplotne črpalke na zrak, vodo ali zemljo. Toplotne črpalke pa se ločijo tudi po namenu, in sicer na visokotemperaturne in nizkotemperaturne toplotne črpalke. Visokotemperaturna toplotna črpalka je posebej zasnovana za radiatorski način ogrevanja in doseganje visokih temperatur v ogrevalnem sistemu.

Do nedavnega je veljalo, da starejše objekte in hiše brez izolacije ni mogoče učinkovito ogrevati s toplotnimi črpalkami, vendar pa danes še zdaleč ni tako. Visokotemperaturna toplotna črpalka je namreč naprava, ki je primerna tudi za starejše in slabše izolirane objekte in, ki zagotavlja ekonomično delovanje tudi takrat, ko so zunanje temperature ekstremno nizke. V praksi to pomeni, da so lahko vaši stroški ogrevanja bistveno nižji.

Klimatske naprave so zasnovane za naše potrebe 

Vedno bolj vroča poletja so nas pripeljala do tega, da je razmišljanje o klimatskih napravah nujno potrebno, če želimo v našem domu ustvariti kar se da ugodne klimatske pogoje. Vendar pa klimatske naprave danes niso več samo sredstvo za hlajenje prostorov, ampak se z njimi lahko tudi ogrevamo. Seveda pa je pri tem ključnega pomena, da izberemo dovolj kakovostno in zmogljivo klimatsko napravo, ki je zasnovana za naše potrebe.

Sodobne in kakovostne klimatske naprave se danes ponašajo s svojo izjemno inovativno zasnovo in visoko učinkovitostjo, in na eni strani zagotavljajo velike prihranke z energijo, na drugi strani pa zagotavljajo tudi čist zrak. Njihova moč delovanja se prilagaja izključno našim potrebam in življenjskemu slogu, zato so opremljene s tipali za zaznavanje oseb v prostoru ter tudi količine sončne svetlobe, kar zmanjša porabo energije celo do 38%. Klimatske naprave nudijo tudi enostavno upravljanje, ki je s pomočjo aplikacij mogoče kar na daljavo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *