Pohodne rešetke

Pohodne rešetke lajšajo delo

Pohodne rešetke so odličen pripomoček za vsak hlev ali delovni prostor. Omogočajo namreč, da odvečna voda, ki se pri hranjenju živali hitro nabere, nemoteno odteče. Pohodne rešetke nam na tak način omogočajo izredno čist in prijeten delovni prostor oziroma hlev. Če imamo v hlevu veliko živine, pa moramo še toliko bolj pozorno paziti, da je vse v najlepšem redu. 

Pohodne rešetke so lahko izdelane iz različnih materialom. Pomembno je, da so lahke in trpežne, saj morajo prenesti dokaj veliko težo, ko po njih hodi več ljudi naenkrat. Material mora biti tudi odporen proti rjavenju, saj je rja izredno škodljiva in se na površinah, ki so v stiku z vodo, hitro nabere. 

Pohodne rešetke naj bodo premične, tako jih bomo v vsakem trenutku lahko dvignili in počistili umazanijo, ki se je nehote nabrala pod pohodnimi rešetkami. Seveda moramo hlev vsak dan skrbno čistiti, saj le tako lahko svojim živalim zagotovimo dobre bivanjske razmere, takšne kot si jih tudi zaslužijo in jih potrebujejo za zdrav razvoj in rast. 

 

Jermenica naj bo iz dobrega materiala

Jermenica je element, ki ga potrebuje vsak kmet, ki ima doma traktor. To je namreč del, s katerim na traktor lahko priključimo različne delovne stroje ali prikolico, na katero bomo naložili material ali letni pridelek. Vsak kmet, ki ima ogromno delovne površine, potrebuje ogromno dobrih delovnih strojev, s katerimi si lahko pomaga pri napornem delu. 

Jermenica mu pri tem omogoča, da s traktorjem poveže vse kar ima na voljo in tako hitreje in učinkoviteje opravi vsa potrebna dela. Na velikih kmetijah je potrebno delati od zore do mraka in če gospodar nima pomočnika in mora vse postoriti sam, je ključno, da si lahko pomaga z elementi, ki mu bodo olajšali delo. 

Jermenica mora biti tudi ustrezno podmazana, da bo dobro delovala in se bo z lahkoto obračala. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *