Toplotna črpalka za sanitarno vodo

Toplotna črpalka za sanitarno vodo nadomesti stari bojler

Toplotna črpalka za sanitarno vodo je navadno izdelana tako, da se namesti v klet in od tam ogreva vodo, ki jo uporabljamo za kuhanje, umivanje ter pranje. Izdelana je tako da deluje s pomočjo rotacijskega kompresorja in s plastičnim izmenjevalcem.

Toplotna črpalka za sanitarno vodo ima različne kapacitete, zato je dobro, da pred nakupom vprašamo, koliko vode lahko ogreje. Če imamo 4 člansko družino bo najbolje, da kupimo toplotno črpalko, ki bo lahko grela vodo za 4-5- člansko družino. Tako bomo vedno brezskrbno uporabljali toplo vodo.

Toplotna črpalka za sanitarno vodo deluje odlično vse do 0 stopinj Celzija in z energijo, ki jo dobi iz okoliškega zraka, ogreva sanitarno vodo celotnega doma. Po vgradnji takšne toplotne črpalke, bodo stroški za ogrevanje znašali le 10 evrov na mesec.

Toplotna črpalka, ki izkorišča geotermalno energijo

Toplotna črpalka nam bo prinesla velike prihranke, saj se bodo naše položnice znižale kar za 70%. To je izredno veliko, kar nam bo omogočalo, da bomo prihranjeni denar uporabljali za ostale družinske potrebe. Njeno delovanje je okolju izredno prijazno in tudi zanesljivo, saj je življenjska doba toplotne črpalke ocenjena tudi na 50 let delovanja.

Toplotna črpalka bo naša pametna poteza in trajna naložba v naš dom. S tem ko se bomo odločili za njeno namestitev, si bomo dolgoročno omogočili prijazen stroške delovanja celotnega sistema za ogrevanje. Njeni stroški vzdrževanja pa bodo praktično neznatni. Pri toplotnih črpalkah ki izkoriščajo geotermalno energijo nam bodo strokovnjaki v tla zvrtali luknjo, v katero bomo namestili sondo.

Toplotna črpalka bo s pomočjo sonde ogrevala vodo v talnem gretju. Ker ima zemlja izredno konstantno toploto, bo ogrevanje mogoče tudi v izredno hladnih in mrzlih dneh. To je veliko bolj stabilen način ogrevanja, kot na primer sistem zrak zrak, saj bomo pri zraku morali kdaj uporabiti tudi nadomesten sistem za ogrevanje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *