Storitve izposoje in najema viličarja

Storitve izposoje in najema viličarja

Viličar je zelo uporaben stroji, ki se daleč največ uporablja v skladiščih tovarn in drugih logističnih centrih. Tudi trgovski centri, večje kmetije in gradbena podjetja so med zelo pogostimi imetniki viličarjev, saj jih potrebujejo za vsakdanja dela in za pomoč pri premikanju in zlaganju tovora. Viličar je natančno kalibriran stroj, pri katerem delujejo visoke sile, vilice za viličarja pa morajo biti ustrezno certificirane za dan produkt. Zato je nakup novega viličarja, še posebno boljših blagovnih znamk, praviloma zelo draga investicija. Vseeno pa imajo že starejši, pa tudi novi viličarji, več desetletij zagotovljene življenjske dobe, seveda ob ustreznem vzdrževanju in menjavi delov, ki se pogosto obrabijo. Sem spadajo tudi vilice za viličarja, ki so podvržene cikličnim obremenitvam velikih sil.

Namesto nakupa novega viličarja se mnogi kupci raje odločijo za nakup obnovljenih viličarjev, ki imajo nadgrajeno krmilno elektroniko in lahko zato povsem solidno nadomestijo nove oblike viličarjev. Za nekatera opravila, ki zahtevajo specifične viličarje ali vilice za viličarja, pa se najbolj splača najem viličarja.

S tem, ko kupec za določena opravila najame viličar, namesto da bi ga kupil, se na dolgi rok izogne celi vrsti stroškov, povezanih z njim. Sem spada zlasti servisna dejavnost, pa tudi skladiščenje, menjava rezervnih delov in podobno. Zato pride najem viličarja zelo prav zlasti tistim odjemnikom, ki storitve viličarja potrebujejo le nekaj dni na leto. 

Seveda pa je najem viličarja mogoč tudi za dlje časa. Na tak način se v glavnem najema velike terenske teleskopske viličarje, ki so zelo dragi in je njihov nakup velikanska investicija. Najemodajalec poskrbi za dostavo stroja, njegov odvoz in seveda tudi vse stroške, povezane z njegovim vzdrževanjem. Med izposojo pa nudijo strokovne ekipe tudi podporo na terenu, hitri servis pri manjših okvarah, po potrebi pa tudi izobraževanje upravljavcev težke gradbene mehanizacije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *