Profesionalno pakiranje živil

Profesionalno pakiranje živil

Embalaža za živila je v mnogih okoljih še kako pomembna, s tem pa tudi trn v peti tistih, ki bi radi svoje specialitete varno in enostavno zapakirali, po možnosti tudi za nizko ceno. Te prioritete pridejo do izraza v različnih okoljih, seveda predvsem v gostinstvu in pri raznovrstni pridelavi in predelavi hrane, včasih pa tudi v običajnih gospodinjstvih, ki imajo navsezadnje tudi veliko dela s shranjevanjem občutljivih živil. Pomembno je, da izberemo pravo embalažo, saj lahko ta v veliki meri vpliva na svežino in kakovost živil, ki jih pakiramo, še posebej če jih želimo shraniti za daljši čas.

Na srečo imamo med posrečenimi rešitvami kar nekaj izbire, tako da bo vsakdo našel nekaj za svoje potrebe. Predvsem je privlačna izbira vsestranska plastična embalaža, ki pokrije širok spekter potreb raznolikih uporabnikov. To je na primer BOPP folija, ki pozna v panogi živilske industrije zelo široko uporabnost. Gre za polipropilensko folijo, ki se pogosto uporablja za pakiranje peciva, sadja in zelenjave ter drugih živil. BOPP folija je seveda material, ki je za stik s hrano povsem varen, tako da lahko tudi za dlje časa vanjo spravimo kakšna občutljiva živila. Poleg tega je možno iz takšne folije izdelati posrečeno embalažo, ki ne bo služila le zaščiti hrane pred dejavniki iz okolja, temveč bo koristila tudi pri predstavitvi izdelkov. Embalaža za živila ima torej dodatne funkcije, ki jih ne smemo zanemariti. Prav BOPP folija na tem področju izstopa kot vsestranska, saj močno olajša tudi prezentacijo in nenazadnje transport živil, tako da dodatna embalaža ne bo potrebna.

Imamo pa na voljo tudi nekatere alternativne materiale, ki se lahko prav tako dobro obnesejo. Kakovostna embalaža za živila lahko zadosti visokim standardom zahtevnih uporabnikov v gostinstvu in predelovalni industriji, vsekakor pa s svojo ceno ustreza tudi tistim, ki iščejo dobro rešitev za domačo uporabo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *