Digitalni tisk in njegove prednosti

Digitalni tisk in njegove prednosti

O tehnikah tiska se le redko pozanimamo, če nimamo kakšnih posebnih zahtev pri naročilu raznih tiskovin. Najbolje bo znal o tem presoditi izkušen tiskar, ki je odličen svetovalec na tem področju. V končni fazi je sicer vse odvisno od samega motiva in od zahtev naročnika, svoje pa lahko dodajo tudi omejitve naprav, ki jih tiskar uporablja za delo. Ker pa so tehnike večinoma dokaj prilagodljive, lahko vseeno naštejemo nekatere prednosti in pomanjkljivosti posameznih rešitev.

Digitalni tisk ponuja praktično vsaka tiskarna, Ljubljana ima kar nekaj ponudnikov, ki se specializirajo prav za to storitev. Že v tem je ena izmed prednosti, ki jih ima ta storitev. Je široko razpoložljiva, posledično je možno najti prilagodljive ponudnike, ki bodo znali odgovoriti na kakšne specifične potrebe, pa tudi takšne izvajalce, ki bodo v primerjavi s konkurenco lahko ponudili ugodnejšo ceno. Seveda prava rešitev verjetno ne bo prav najcenejša tiskarna, Ljubljana v tem rangu združuje tudi tiskarje, ki ne morejo zagotoviti posebnega zadovoljstva. A vsekakor je široka razpoložljivost in priljubljenost tehnike prednost, saj imamo to rešitev vedno na voljo.

Nadalje digitalni tisk izstopa s svojo prilagodljivostjo in enostavno uporabo. Natisniti je možno praktično karkoli, s tem pa ni posebnega dela. Nič čudnega, da tak tisk ponuja vsaka tiskarna, Ljubljana je polna naprav, ki lahko ponudijo odličen učinek pri takšni tehniki. Gre za tiskalnike, ki so računalniško vodeni in lahko na različne površine prenesejo praktično vsak motiv. Digitalni tisk se uporablja za tiskanje na različne materiale, pri motivih pa smo praktično neomejeni. Posebna priprava na tisk ni potrebna, zato je ta tehnika primerna tudi za izdelavo cenovno ugodnih vzorčnih natisov ali za tiskanje v manjših nakladah. Ker lahko motiv enostavno prilagodimo, je ta tehnika prava rešitev tudi za tiskanje v večjih nakladah, če je treba kak detajl spreminjati, recimo če je na tiskovini serijska številka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *