Konopljina smola

Konopljina smola ima zdravilne učinke

Konopljina smola ima izredno dobre učinke na človeško telo. Žal so med ljudmi njeni učinki še vedno premalo poznani, saj se je nekateri zaradi predsodkov bojijo in je zato raje ne uporabijo. Tisti, ki se z njo srečujejo že dlje časa, pa lahko potrdijo, da so njeni učinki na človeško zdravje izredno blagodejni.

Konopljina smola ne sme vsebovati THC-ja, saj ima ta snov lahko psihosomatske učinke na naš um in je uporaba takšne konoplje prepovedana. Industrijska konoplja pa nima nobenih nedovoljenih sestavin in je zato zelo razširjena tudi v Sloveniji.

Konopljina smola se izredno hitro absorbira v naše telo. To je tudi glavna prednost smole pred konopljinim oljem, ki je ravno tako izjemno učinkovito. Navadno se smola absorbira v približno desetih do dvajsetih minutah po zaužitju. Konopljino olje pa potrebuje več časa, približno trideset do petinštirideset minut, ker poteka preko prebavil. Smola je zato tudi dražja kot olje.

Konopljini proteini so odličen dodatek po napornem treningu

Konopljini proteini so odličen prehranski dodatek, ki nam pomaga prebroditi tudi tiste najtežje dneve, ko potrebujemo po treningu dobro regeneracijo. Vsi športniki, ki so dnevno aktivni, se morajo praviloma po napornem treningu tudi spočiti in si povrniti moči. Pri tem si lahko pomagajo z različnimi dodatki, ki krepijo mišice in poudarijo človeško postavo. Dodatki, ki jih posameznik zaužijejo, morajo biti primerni in potrjeni s strani trenerja.

Konopljini proteini so idealen dodatek za vse, saj ne vsebujejo glutena ali laktoze. Primerni so tudi za tiste, ki imajo kakšno posebno dieto, kot je na primer LCHF dieta, ki je trenutno izjemno popularna. Kar je zelo pomembno je to, da nam pomagajo zniževati holesterol v krvi. Veliko ljudi ima namreč težave s preveliko vsebnostjo holesterola v krvi, ki se z leti samo povečuje.

Konopljini proteini so polni vitaminov, mineralov, antioksidantov ter omega-3 in omega-6 maščob.