vrtavkasta brana

Vrtavkasta brana

Vrtavkasta brana je namenjena za pripravo setvenih površin. Z vrtavkasto brano je možno doseči kar se da najboljše možno drobljenje, mešanje travnatih, preoranih in strniščnih površin. Zgradba brane je zasnovana tako, da s sprednjim delom poravna površino, nato se pa z vertikalno vrtečimi zobmi rahlja plast zemlje do globine, ki sega vsaj do 28 centimetrov v globino. Z enim samim prehodom to obrani vrtavkasta brana.

Za boljši prenos momenta in sunkov ima kotno gonilo vgrajene stožčaste zobnike s zvitim ozobjem.

Vrtavkasta brana je lahko opremljena z letvastim in zobatim poravnalnim valjem.

Vrtavkasta brana omogoča levi in desni zamik glede na smer vožnje.

Vrtavkasta brana ima dvojno varovanje transportnega položaja.

Preprosto vzdrževanje omogoča trajno podmazan pogon vrtavk.

Lahko se dogovorite, da vrtavkasto brano priključite tudi na prednjo stran traktorja pod pogojem, da je traktor prilagojen za to izvedbo priključka.

Vrtavkasta brana ima masivno zgradbo in zgradbo iz kvalitetnih materialov.

Samonakladalke imajo prednjo hidravlično nihajno potisnjeno steno. Ravno zaradi te lastnosti imajo tudi manjše samonakladalke unikatno tehnično rešitev, ki je bila razvita in testirana na največjih kombiniranih silažnih vozovih.

Hidravlična nihajno potisna stena ustvari spredaj na vlečnim zavojem dodatnih 6 kubičnih metrov prostornine, seveda pri enaki dolžini prikolice. Hidravlično nastavljiva nihajno potisna stena nudi tudi različno možnost stiskanja silaže, sena in krme. Lucerna je zelo občutljiva trava in pri njej ohranimo vse hranilne snovi in to brez poškodb, ki bi lahko nastale zaradi prevelike stisnjenosti. Med drugimi ta sistem poskrbi tudi za prenos teže tovora bolj naprej na traktor. To izboljša lego na cesti, ter vodljivost med visokimi hitrostmi.

Pri odlaganju tovora, se pravi silaže, prednja nihajno potisna stena deluje skoraj s strgalnim dnom. Tak sistem razbremeni napetost verig in hidravličnega pogona traku za 15% in to s tem, ko potiska travno silažo nazaj.

Samonakladalke so opremljene s 5 vrstno pobiralno napravo brez ledvičke in z močnim glavnim zobniškim pogonom. Ta skrbi za enakomerno delovanje rezalno podajalnega rotorja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *