Vrata za enostaven dostop na dvorišče

Vrata za enostaven dostop na dvorišče

Dostop na dvorišče mora biti enostaven, saj se praktično vsak dan pripeljemo domov. Da vrata ne bi bila ovira, moramo izbrati pravo rešitev za konkretno situacijo – na voljo so različne možnosti, ki ponujajo posrečene učinke in omogočajo idealno izbiro za vsakogar.

Enostavna vrtna vrata

Morda bodo dobro delovala že čisto običajna vrtna vrata manjših dimenzij. To je seveda ustrezna rešitev za tiste, ki na dvorišču nimajo dovoza ali parkirišča, temveč prehod potrebujejo le za pešce. Takšna vrata pogosto srečujemo tam, kjer zaradi prostorske stiske dvorišča ne pokrivajo velike površine, seveda pa je možno vrtna vrata na različne načine zelo posrečeno vključiti v praktično vsako dvorišče – navsezadnje potrebujejo pešci enostaven prehod tudi tam, kjer so glavna dvoriščna vrata sicer namenjena vozilom. Prav tako so lahko vrtna vrata izjemno raznolika v svojih dimenzijah, oblikah in mehanizmih odpiranja, zato ni nujno, da bodo namenjena le pešcem. 

Naprednejše rešitve

Pogosto pa se raje poslužujemo naprednejših rešitev, ki so pogosto bistveno bolj prikladne za tovrstno uporabo. To so recimo dvoriščna drsna vrata, ki jih lahko opremimo z mehanizmi samodejnega odpiranja. Tudi sicer so dvoriščna drsna vrata zelo posrečena izbira za tak namen, saj jih lahko enostavno odpremo in pustimo vozilom prost prehod. Velikost za taka vrata ni ovira, zato si lahko privoščimo toliko prostora, kot ga potrebujemo, če je možno vrata seveda odpreti do te mere, ne da bi posegali k sosedu. Dvoriščna drsna vrata pa imajo z uporabo raznih mehanizmov za odpiranje in odklepanje še dodatnega asa v rokavu, saj je možno s pomočjo napredne tehnologije doseči zelo posrečene učinke. Uporabimo lahko senzorje gibanja ali pa le en senzor, ki pripada avtomobilu, ki bo imel edini dostop do dvorišča. Prav tako lahko vrata vključimo v večji sistem pametne hiše in hkrati upravljamo še osvetlitev in druge funkcije doma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *