Popoln izkoristek prostora na vrtu

Popoln izkoristek prostora na vrtu

Medtem ko so v starih časih vrt v veliki meri namenjali gojenju domače zelenjave, je vrtičkanje danes za mnoge pretežno le hobi, vrtne površine pa lahko brez velike škode namenimo tudi kakšnemu drugemu namenu. Seveda pa moramo pri tem uporabo prostora dobro načrtovati, da dosežemo najboljši izkoristek – nenazadnje nimamo na voljo neomejene površine, predvsem v kakšnih urbanih središčih je dragocen vsak košček zemlje.

Kako torej optimalno izkoristiti vrtne površine? Odvisno seveda od tega, kaj nameravamo tam početi. Priljubljena izbira je vrtna garnitura, ki odpira mnoge možnosti za preživljanje prostega časa. To so vrtni stoli, ki jih spremlja miza, lahko pa izberemo še kar nekaj dodatne opreme. Vrtni stoli so na voljo tudi posebej, brez mize, saj že sami po sebi ponujajo prijetno in udobno mesto za poležavanje in opravljanje raznih prostočasnih aktivnosti. Vsekakor mora biti vrt opremljen s kakšnim udobnim sedežem, v katerem lahko uživamo prosti čas na svežem zraku. Še posebej v poletnem času je dobrodošla kar cela garnitura, ki jo lahko uporabljamo za piknike ali druga druženja s prijatelji. Vrtni stoli so najpogostejši dodatek na vrtnih površinah, saj so vsestranski in pridejo prav pri praktično vsaki aktivnosti.

Če želimo vrt uporabiti še za kaj drugega, moramo premišljeno izbrati opremo in paziti na to, da z navlako ne zasedemo preveč prostora. Idealna rešitev za pospravljanje opreme je seveda vrtna lopa, ki bo brez težav sprejela tudi večje pripomočke, ki jih uporabljamo za vzdrževanje zelenice okoli doma. Vrtna lopa je kot nalašč za shranjevanje kosilnic, motornih žag, grabelj in drugih pripomočkov, prav tako pa lahko tak objekt uporabimo za shranjevanje drugih pripomočkov, tudi takšnih, ki sploh ne sodijo na vrt. V tem oziru je tudi vrtna lopa vsestranska, navsezadnje pa jo lahko uporabljamo tudi odprto, kot nekakšno ločeno teraso, če je seveda dovolj velika.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *