Razlike med delovanjem vrtne kosilnice in vrtnega traktorja

Razlike med delovanjem vrtne kosilnice in vrtnega traktorja

Vrtne kosilnice in vrtni traktor. Katerega izbrati? to je vprašanje, s katerim se srečujejo vsi lastniki malo večjih vrtov, ki so v dilemi. Vrtni traktorji omogočajo hitrejšo in bistveno bolj udobno košnjo, toda ali so vredni svojega denarja? Bodo lahko pokosili tudi predele na robu vrta, ki niso tako enostavno dostopni?

Vrtna kosilnica je bistveno bolj enostavna, kar se tiče mehanike, in tudi vzdrževanje je lažje. Manj stvari se lahko pokvari, bolj je robustna in doseže tudi ožje predele. S samohodnim mehanizmom tudi delo z vrtno kosilnico ni tako težavno, kot se morda zdi na prvi pogled. Koš za zbiranje in kvalitetni noži zagotavljajo, da je vrt, pokošen z vrtno kosilnico, ravno tako lep kot vrt, pokošen z vrtnim traktorjem. Po končanem delu lahko kosilnico očisti visokotlačni čistilnik, tako da se nabrana trava ne zasuši na stene kosilnice. Problem nastane takrat, ko ima vrt veliko sklenjeno ravno površino, ki pa jo z navadno kosilnico kosimo dve uri ali več.

V takem primeru je bistveno bolj smiseln nakup vrtnega traktorja. Ker ima veliko večjo kapaciteto košnje, je vrtni traktor boljša izbira zlasti v smislu prihranka časa. Kar pa se dostopnosti tiče, je vrtni traktor precej bolj okreten, kot izgleda. Robne predele, kjer se pojavljajo večje neravnine, lahko še vedno kosimo na višjih višinah, da tako ne pride do okvar stroja. Najbolje pa je, da si vrt uredimo tako, da bo na nedostopnih mestih za traktor raslo kakšno okrasno grmičevje počasne rasti, ali pa rože.

Pri čiščenju vrtnega traktorja je najbolje, da uporabimo visokotlačni čistilnik, s katerim je delo zelo enostavno. Visokotlačni čistilnik na nežen način odstrani vse delce, ki se nabirajo na traktor, zlasti v bolj mokrih pogojih. Zato je ta naprava kot nalašč za domače mojstre, ki si želijo učinkovitega čiščenja brez uporabe kemijskih sredstev.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *