Prezračevalni sistemi z rekuperacijo

Prezračevalni sistemi z rekuperacijo za zdravstvene domove in bolnišnice

Prezračevalni sistemi z rekuperacijo se uveljavlja v različnih prostorih, kjer svež zrak bistvenega pomena. Tudi vzdrževanje dobrega in kvalitetnega zraka v vseh zdravstvenih enotah je ključnega pomena, saj bolniki potrebujejo čist in svež zrak, da lahko čim prej okrevajo ter odidejo domov. Kjer je v eni bolniški sobi veliko pacientov je še zlasti pomembno, da se vzdržuje red in čistoča. 

Prezračevalni sistemi z rekuperacijo bo s pomočjo prezračevalnih cevi v vsako sobo s pacienti prinesel kakovosten zrak. Zrak namreč ne bo le svež, ampak bo tudi prefiltriran, zahvaljujoč vrhunskemu filtru, ki je vgrajen v rekuperator. To je ključno za vsak dober prezračevalni sistem. 

Prezračevalni sistemi z rekuperacijo je v večjih zgradbah vedno centralni, saj so lokalni prezračevali sistemi primerni le za posamezne prostore. Dovajanje čistega zraka bo tako s kvalitetnim sistemom, izredno enostavno in hitro. Rekuperator bo poskrbel, da bo po ceveh v prostor stalno dotekal zrak, ki bo imel optimalno temperaturo in bo izjemno prijeten. 

 

Prezračevalne naprave v večjih mestih

Prezračevalne naprave so v vsakemu večjemu mestu nujne, saj je zrak tam še posebno onesnažen. Na žalost je v mestih premalo parkov in zelenih površin ter vse preveč avtomobilov in gostega prometa. Poleg tega je tu še ogrevanje, ki dodatno onesnažuje zrak, ki ga vdihujejo ljudje na vsakodnevni poti v službo. 

Prezračevalne naprave nam omogočajo kvalitetno prezračevanje brez odpiranja oken. Pozimi, ko je vreme oblačno in megleno, se v zraku nabirajo tudi izjemno škodljivi delci, ki lahko nevede zaznamujejo naše zdravje. Nevede bomo namreč vdihovali strupe iz okolice, ki se bodo nalagali v naši pljučih. 

Prezračevalne naprave morajo zagotavljati dotok svežega in prefiltriranega zraka, saj bomo le tako v objemu svojega doma lahko brezskrbno in varno uživali ter vzgajali svoje otroke. Najslabše je namreč dejstvo, da morajo tudi najmlajši trpeti posledice onesnaževanja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *