Aptus

Cenovno ugodne rešitve za domače vrtičkarje

Čeprav bi se zdelo, da rastline ne zahtevajo posebnih finančnih investicij, je vrtičkarstvo lahko dokaj drag hobi, še posebej pa morajo biti premožni tisti, ki želijo na ta način resno pridelovati pridelke ali cvetje. V vsakem primeru pa je pametno spoznati nekatere rešitve, ki omogočajo velike prihranke.

Prihranek električne energije

Tisti, ki gojijo rastline v zaprtih prostorih, se soočajo z visokimi računi za električno energijo. Pogosto je prav to glavni strošek tovrstne vzgoje rastlin. Kako lahko stroške na tem področju znižamo? Pravo rešitev seveda predstavljajo LED luči za rastline. Te so v primerjavi z alternativami bistveno varčnejše, imajo pa tudi nekatere druge prednosti. Kar se cene tiče je pomembno še dejstvo, da je možno LED luči za rastline večinoma povsem preprosto in učinkovito povezati s časovnim stikalom, ki nadzira delovanje luči. Poleg porabe same žarnice je namreč ključnega pomena za stroške tudi čas osvetlitve. Ta je pomemben tudi za zdravo rast, zato je pametno LED luči za rastline opremiti s časovnim stikalom, kar v vsakem pogledu predstavlja najboljšo kombinacijo.

Prihranek pri gnojilih in drugih sredstvih

Brez ustreznih hranilnih sredstev ne bo šlo, lahko pa tudi na tem področju nekaj prihranimo. Izberemo recimo večja pakiranja in univerzalna sredstva. Aptus na primer ponuja večja pakiranja svojih sredstev za cvetove in plodove, kar je verjetno najboljša izbira za tiste, ki želijo zagotoviti kar najboljše rezultate svojega dela. Poleg tega je Aptus primerna izbira za gojenje praktično vsake vrste cvetja in v vsakem primeru močno izboljša donose. Na ta način lahko prihranimo – če izberemo Aptus, lahko z istim sredstvom oskrbimo več rastlin. Nekateri proizvajalci ponujajo prilagojena sredstva za zelo specifične rastline, na ta način pa imamo seveda že pri nakupu tudi visoke stroške. Če se le da, kupimo večja pakiranja univerzalnih gnojil in drugih sredstev.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *